Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Olimpijske igre, pošto je u kvalifikacionoj grupi poražena od Mađarske i Rusije, a posle odigranih mečeva na površinu je isplivao sav “prljav veš” iz svlačionice.

Dragana Cvijić, jedna od naših najboljih rukometašica, žestoko je udarila na Savez, rekavši da je on odustao od njih i od Olimpijskih igara, kao i da se nije odazivao na njihove vapaje da nešto mora da se menja, aludirajući na selektora Ljubomira Obradovića.

Odmah posle, javila se i predsednica RSS, Milena Delić, koja je u razgovoru za Žurnal istakla da se vodila time da nema vremena menjati selektora pred ključne mečeve.

– Na osnovu njene izjave vidim da je ljuta najviše na mene jer je očekivala da ću ja smeniti selektora kada sam došla na čelo Saveza. Iskreno, vodila sam se logikom da nemamo vremena za promene, da se završi jedan olimpijski ciklus i da je, ipak bilo nešto dobro na tom Svetskom prvenstvu na kom su obezbedile kvalifikacije. Očekivali smo da će se završiti ciklus na najbolji način.

– Promena na tri dana bi možda bila dobra, ali ne bi garantovala plasman. Žao mi je jer je ekipa iskusna, većina je zajedno već petnaestak godina i mislila sam da su mogle sam da se izbore. Bez obzira na pogrešne taktike i loše pripreme, bilo je i promašenih zicera i tehničkih grešaka, tu je sam igrač kriv – istakla je predsednica RSS i dodala da ne krivi igračice za propuštenu priliku.

Ipak, sa ove vremenske distance ističe da bi sigurno smenila Ljubomira Obradovića.

– Smenila bih ga sigurno bez razmišljanja. Svesno sam bila sa njima na pripremama, mislila sam da mogu da pomognem, da ga trgnem, ali nije bilo šanse. Nisam želela da više vređa igračice i da viče na njih, pa sam rešila da budem uz ekipu i dok sam ja bila tamo, istina, to nije radio – rekla je Delićeva i istakla da rukometašicama treba selektor poput Tonija Đerone, Španca koji je preporodio mušku rukometnu reprezentaciju za kratko vreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here