EPA-EFE/ANTONIO BAT

Navijači Dinama i poljske Legije učestvovali su u utorak kasno uveče u masovnoj tuči u zagrebačkom kvartu Dubrava.

Potuklo se oko 200 navijača, a prema prvim informacijama tukli su se palicama i gađali kamenjem. Letele su i baklje, navodi Index.hr.

– Tuča je izbila u 21:30, a učestvovalo je oko 200 navijača – potvrdila je Policijska uprava Zagreba.

Policijski službenici bili su prisutni od samog početka te su sprečili mogući veći sukob, a prema za sada prikupljenim informacijama nema povređenih. Uviđaj je u toku.

Prema pisanju medija i izjavama svedoka, navijači su sa sobom imali letve, palice, uzimali su stolice sa terasa kafića i gađali se sa njima. Manja se grupa sukobila na jednom od obližnjih parkirališta i jedni na druge bacali su baklje, a zatim i kamenje.

Pozivajući se na izvore iz navijačkih krugova, mediji pišu da se navodno radi o planiranoj provokaciji Poljaka koji su autobusima, delom sa jadranske obale, gde su se nalazili na letovanju, delom iz inostranstva, došli u Zagreb kako bi izazvali nerede uoči utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona koja je na programu u sredu na „Maksimiru.“

Pobednik dvomeča Dinamo – Legija u poslednjem kolu kvalifkacija će se sastati sa Crvenom zvezdom ili Šerifom iz Tiraspolja (prvi duel 1:1).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here