Hapšenje Kosmajca izaziva potrese

0

JJoš nije poznato šta svepolicija stavlja na teret Dragoslavu Kosmajcu
 

 

Kosmajac i još sedam osoba zadržani su do 48 sati u policiji i još se čeka njihovo izvođenje pred sudiju za prethodni postupak, koji će odlučivati o eventualnom pritvoru.

 

Hapšenje Dragoslava Kosmajca ministar policije odmah je uporedio sa hapšenjem Al Kaponea, pre svega zbog činjenice da čovek koga je i premijer označio kao najvećeg narko-dilera uhapšen zbog utaje poreza i podstrekavanja na krivično delo.

 

“On se jako trudio da sakrije svoje kontakte zbog toga se može iščekivati da će doći do potresa”, navodi Telesković.

 

Pitanje je da li će i kojim će pravcima biti nastavljena istraga. Podsetimo, premijer Srbije je rekao da postoje ljudi u policiji koji se viđaju sa Kosmajcem.

 

Osim okvirnih krivičnih dela još je nepoznato šta sve policija stavlja na teret Kosmajcu i još sedam osoba jer to nije saopšteno, ali je sigurno da nisu okrivljeni za drogu. Očito je i da ih ne terete ni kao organizovanu kriminalnu grupu, jer ceo postupak vodi više javno tužilaštvo.

 

“Eto možda i prilika za njih da dokažu da su sposobni da vode procese protiv tako jakih igrača”, rekao je Telesković.

 

Kosmajac je uhapšen u svojoj kući u nedelju rano ujutro, a pojavljuje se na nekoliko mesta u operativnim podacima policije koji su objavljeni u Beloj knjizi organizovanog kriminala.

 

Piše da je te 2001. surčinska grupa zajedno sa Kosmajcem i grupom Dušana Spasojevića predstavljala najorganizovaniju međunarodnu krijumčarsku grupu kokaina i heroina u ovom delu Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here