EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Kandidat za predsednika Kosovas Ramuš Haradinaj poručio je na predizbornom mitingu u Dečanima da će vojska Kosova do 2024. godine biti spremna za članstvo u NATO ili će u suprotnom biti organizovan referendum za ujedinjenje sa Albanijom.

– Sa SAD smo napravili desetogodišnji plan i već treću godinu unapređujemo vojsku Kosova. Planovi su da 2024. godine vojska Kosova bude spremna za članstvo u NATO. Ukoliko se do tada ne uklone političke prepreke, koje dolaze iz Srbije, naši saveznici će morati ozbiljno da razmotrite opciju referenduma za ujedinjenje sa Albanijom – rekao je Haradinaj.

Kandidat ABK za predsednika govorio je i o odnosu prema Beogradu i pregovorima sa Srbijom.

– Vučić greši ukoliko smatra da će flertujući sa Rusijom i Kinom, smanjiti podršku SAD i zapadnih saveznika Kosovu. Srbija je mogla odavno da bude u EU i da se razvija, ali je odlučila da to građanima ne priušti ovakvim odnosom prema Kosovu – dodao je Haradinaj.

Gradonačelnik Dečana iz redova ABK Baškim Ramošaj najavio je da će Dečani postati prestonica turizma ne samo Kosova, već i Balkana i zahvalio se na podršci koju imaju od Hardinaja i kosovske dijspore.

– Ovaj projekat započeo je kada je Ramuš Haradinaj bio premijer 2017. godine – rekao je Ramosaj i pozvao dijasporu da podrži ABK na izborima 14. februara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here