EPA/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj

Severno od Ibra danas ima više zakona i reda nego ikada pre od proglašenja nezavisnosti, izjavio je premijer Kosova Aljbin Kurti, odgovarajući lideru ABK Ramušu Haradinaju, koji je na današnjoj sednici kosovske Skupštine rekao da su nedavne dve akcije policije na severu namerno sprovedene da bi se sever Kosova predao.

Haradinaj je, naime, rekao da je posle dve akcije na severu, Kosovo postalo slabije i da se to radi namerno kako bi se predao sever.

– Posle ove dve akcije pogoršana je bezbednost i oslabljena vladavina prava. Verujem da svi koji su na terenu mogu da daju ovu ocenu. Posle dve operacije Kosova na severu sa sopstvenom policijom, postali smo slabiji – rekao je Haradinaj.

Kurti je reagovao na Haradinajevo izlaganje, rekavši da je sever bio ugrožen 2018. godine, “kada je Haradinaj čekao na sastanak sa srpskim zločincima”, a dodao je i da su izjave Ramuša Haradinaja napad na moral kosovske policije, ali da je to uzalud jer moral kosovske policije nikada nije bio jači.

– Na severu nema barikada. Sever je bio ugrožen kada je poslanik Haradinaj čekao zločinca Radojičića u njegovoj kancelariji. Opasnost je došla od džentlmenskih poslova sa kriminalcima. Ovo se javno dogodilo u julu 2018. godine – rekao je Kurti i poručio: “Ne bojte se mene, sever se neće predati”.

Posle ovih reči Kurtija, Haradinaj se ponovo obratio, navodeći da se “plaši Aljbina Kurtija”.

– Ja verujem kosovskoj policiji, verujem kosovskom vojniku. Bojim se njega, premijera. Bojim se da ste namerno preduzeli dve akcije kako biste predali sever Kosova – ponovio je Haradinaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here