Facebook
Ramuš Haradinaj

Odlazeći premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da je Aljbin Kurti prevarant koji uvek radio za sebe i nema nameru da stvara institucije, prenosi Ljajmi.

Haradinaj je te komentare izneo na Skupštini ABK, gde su na dnevnom redu bili strateška orijentacija i ciljevi stranke,   unutrašnji izbori i promena statuta.

Kurti će, prema Haradinajevim rečima “nastaviti da  okuplja ljude oko sebe u ime nekog cilja ali ne da poboljša stanje zdravstva, obrazovanja ili otvaranja novih radnih mesta, i ” to se vidi iz njegovog pristupa stvaranju institucija”.

– Koncept koji on predstavlja u politici je prevara. Prešao je u formu kompromitovanja i nanošenja štete onome što je stvoreno. Nastavio je da gradi uverenje, otežavajući onima koji rade, ali nikada to nije učinio logikom koja će sutra promeniti situaciju. Oduvek je vodio politiku u sopstvenim cilju, nema nameru da stvara institucije – rekao je Haradinaj.

On smatra da je za Kosovo najbolje da Kurti ne uspe da formira vladu.

– Gde su danas, zašto su tražili glasove, šta žele sa njima. Pre nekoliko meseci sam podneo ostavku, zemlja je trebalo da ima vladu. Ono što se danas dešava na Kosovu je  telenovela između Kurtija i drugih koji su mu taoci … – rekao je Haradinaj.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova, inače aktuelni premijer, izneo je optužbe i na račun koalicionih partnera PAN, koji, kako je rekao, “mislile samo na sebe, a ne i na Kosovo”.

– Partneri vladajuće koalicije uvek su bili fokusirani na jačanje sebe, neometani prolazak faza i stvaranje potencijalnih partnerstava u nepovoljnom položaju za Kosovo – rekao je Haradinaj i objasnio da su zbog toga na ovim izborima izašli odvojeno, i ne nameravaju da se vrate u PAN.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here