Youtube/Ora News
Aljbin Kurti i Ramuš Haradinaj

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj optužio je aktuelnu kosovsku vladu i premijera Aljbina Kurtija da su prevarili građane Kosova koji su im dali poverenje da upravljaju, prenosi Ljajmi.net.

Haradinaj je rekao da je Kurti „prevarant koji je nastavio dijalog sa Srbijom, bez prethodnog uvođenja recipročnih mera, koje su obećali“.

– Gospodin Kurti i njegova vlada su prevaranti. Kada sam to rekao i prvi put kad su bili na vlasti, mnogi me nisu dobro razumeli. Vodio je svoj pokret, obećao je Kosovu samoopredeljenje, a ne pregovore, ali je taj čovek nastavio pregovore bez vraćanja poreza i reciprociteta, koje je obećao – rekao je Haradinaj.

On je zato izrazio uverenje da će stranka na čijem je čelu pobediti na lokalnim izborima koji se na Kosovu održavaju 17. oktobra.

– Uveravam vas da smo pobednici i da neće biti većeg pobednika od ABK na Kosovu. Pobedićemo zato što smo ostali čak i kada mnogi drugi nisu mogli, ali i pobedili smo, Kosovo je pobedilo, osvojili smo i slobodu. Ustali smo i verovali smo da ćemo vratiti život i vratili smo ga. Mi smo prvi koji se suočavamo sa napadima na vrednosti slobode – rekao je Haradinaj.

On je dodao da će ova stranka imati kandidate za gradonačelnika u svim opština sa albanskom većinom, osim u Đeneral Jankoviću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here