EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je danas ostavku premijera Aljbina Kurtija jer je, kako kaže, njegova vlada ignorisala situaciju u vezi sa pandemijom koronavirusa i loše njome upravlja, a stanje je alarmatno s obirom na ogromno povećanje broja novozaraženih.

On je na konferenciji za novinare zatražio od kosovske vlade da se usredsredi na proces vakcinacije i upozorio da je situacija ozbiljna i da bi vlada trebalo da je tretira kao urgentnu.

Haradinaj je rekao da je vlada ignorisala situaciju s pandemijom, budući da je ministar zdravlja Arben Vitia najavio kandidaturu za gradonačelnika Prištine, u čemu vidi Kurtijevu krivicu.

– Pred vama smo da izrazimo zabrinutost zbog ogromnog povećanja broja zaraženih virusom, a brojke su alarmantne i veće su nego u martu 2020. godine – kaže Haradinaj.

Naveo je da su zemlje u regionu pokazale veću ozbiljnost u vakcinaciji.

U međuvremenu, poslanik Šemsedin Drešaj je rekao da Alijansa za budućnost Kosova preporučuje vladi da ubrza proces vakcinacije i vrati 600 medicinskih sestara na posao.

– Da biste ubrzali vakcinaciju i spasli živote, preporučujemo hitno osnivanje štaba za suzbijanje pandemije i preporučujemo povratak na posao 600 medicinskih sestara koje su otpuštene, te da zdravlje bude prioritet – rekao je Drešaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here