EPA/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je izjava kosovskog predsednika vlade Aljbina Kurtija da su sporazumi sklopljeni u Minhenu bez njegovog znanja, osramotila Kosovo i razočarala SAD.

Haradinaj je rekao da bi Kurti trebalo da pozove članove radne grupe Kosovske uprave civilnog vazduhoplovstva i drumskog saobraćaja i obavesti se o detaljima onoga što je dogovoreno.

Haradinaj je na svojoj Fejsbuk stranici podsetio da je 30. januara pozvao službenike Ministarstva infrastrukture da ih obavesti o sporazumu koji će biti potpisan uz posredovanje specijalnog izaslanika Ričarda Grenela.

„Ova fotografija snimljena je 30. januara 2020. Kao premijer zemlje, pre dve nedelje pozvao sam na sastanak radne grupe Kosovske uprave civilnog vazduhoplovstva i drumskog saobraćaja, odnosno službenike ministarstva, da ih obavestim o pismu o namerama za  železnicu koje će biti potpisano sa Srbijom uz posredovanje Grenela. Zamolio sam ih i da ne razgovaraju o bilo čemu što je u suprotnosti sa Ustavom Kosova“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

„Premijer Kurti je trebalo  to da učini a ne da sramoti zemlju rekavši da nije obavešten”, napisao je Haradinaj.

Kjo fotografi, është bërë më datë 30 Janar 2020. Të nderuar qytetarë si Kryeministër i vendit, dy javë më herët kam…

Gepostet von Ramush Haradinaj am Samstag, 15. Februar 2020

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here