EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da ukoliko Pokret Samoopredeljenje i lider te stranke Aljbin Kurti ne planiraju da naprave vladu, treba da oslobode mesto drugima.

– Stranke nas pozivaju na konsultacije da pronađemo rešenje i ne ustručavam se da se odazovem pozivima. Međutim, nemam nameru da odem kod Kurtija ukoliko me pozove. Ukoliko on ne planira da sastavi vladu, onda je najbolje da oslobodi mesto drugima. Moramo nešto da učinimo za budžet Kosova – naglasio je Haradinaj.

Takođe, poručio je i da ne vidi interesovanje Kurtija za stvaranje vlade.

– Kurti se više bavi time da  bude u centru pažnje, nego da reši probleme. On nije fokusiran na formiranje vlade. Nažalost, to je ogromna cena za Kosovo. Takav pristup je opasan. Neshvatljivo je zašto Kurti ne fokusira svoju energiju na stvaranje Vlade Kosova – istakao je Haradinaj.

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti ponovo je danas odbio poziv predsednika Kosova Hašima Tačija da se u utorak, 31. decembra sastanu na konsultacijama o mandataru za sastav Vlade Kosova. Kurti je predložio da datum sastanka bude ponedeljak, 6. januar 2020. godine, u vremenu kada to odgovara predsedniku Kosova.

“Hvala na pozivu. Nažalost, nisam u mogućnosti da održimo sastanak sutra u 10 sati. Predlažem da se sretnemo u ponedeljak, 6. januara u vreme koje je pogodno za vas. Sretna 2020”, – kaže se u odgovoru Kurtija.

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je ponovo pozvao lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija na konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade Kosova. Kurti se nije odazvao ni na prethodna dva poziva predsednika Kosova za sastanak u petak 27. decembra uz objašnjenje da nije na Kosovu.

1 COMMENT

  1. Njima nista ne treba verovati.Sve ovo je kao i uvek do sada njihovaigra i taktika,kako bi odlozili usvajanje vlade,i tako odlozili pritisak njihovih zapadnih mentora da nastave pregovore sa Srbijom.A mozda je razlog i ocekivanje da se eventualno izvrsi smena Trampa u SAD,i da na vlast dodje njihova opcija u vidu demokrata. Bilo sta da je,samo definitivno nije spontano.Nazalost vlast u Srbiji nikako ne uspeva da parira njihovoj kvarnoj i lukavoj politici,i umesto da bude uvek korak ispred,bude korak iza!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here