EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, očekuje da će vanredni parlamentarni izbori na KiM biti održani u roku od dva meseca i da za to vreme u radu vlade neće biti vakuuma.

Haradinaj je u intervjuu za Radio slobodna Evropa, na albanskom jeziku, rekao da je situacija na Kosovu stabilna, “država je funkcionalna i život se nastavlja”.

Naveo je da još nije poslao pisanu ostavku predsedniku i predsedniku parlamenta, Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju, a kad se to desi biće doneta odluka o raspuštanju parlamenta i raspisivanju izbora.

Kako kaže, mandat je vratio narodu, jer želi da na narednim izborima, kada osvoji novi mandat, ljudi u to veruju.

Pozvao je građane da izađu na vanredne izbore.

Prema njegovim rečima, bilo bi važno da ti izbori budu održani na vreme, u okviru dva meseca.

– Važno je da se sve ovo desi u pravo vreme – naveo je Haradinaj.

Ponovio je da su njegovi politički stavovi ostaju nepromenjeni.

Još jednom je rekao da se ne sme dozvoliti formiranje “Dodik republike” na kosovskoj teritoriji, ili dopustiti mešanje Rusije u kosovsko pitanje, kao i da 100 odsto nametnute takse neće biti ukinute do, kako je rekao, Kosovo ne bude priznato kao nezavisno.

U svemu tome, ističe, očekuje jedinstvo svih političkih subjekata na Kosovu.

– Ne dozvoliti formiranje ”Dodik republike” i ne dozvoliti da nam neko uzme tržište bez priznanja kosovske nezavisnosti – rekao je Haradinaj.

Rekao je da protiv njega u Specijalnom sudu nema optužnice, a na pitanje da li će se u Hagu narednih dana pojaviti još neki bivši komandanti tzv. OVK, Haradinaj je rekao da ne zna.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here