Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj pozdravio je nastavak dijaloga s Beogradom i istakao da svima treba da bude jasno da Priština ne sme da učestvuje na okruglom stolu gde se razgovara o promeni granica i teritoriji.

Bivši kosovski premijer nije želeo da komentariše ko će voditi pregovore i dodao da Ustav Kosova jasno definiše nadležnosti premijera i predsednika, prenosi Kosovo Onlajn

– Kosovo ne sme sesti za sto i učestvovati u razgovoru bez jasnog objašnjenja da se za stolom ne razgovara o našoj teritoriji, granicama ili ustavnom poretku. Nemojmo otvoreno raspravljati o svakoj temi, Kosovo nema luksuz da raspravlja o svakoj temi – rekao je Haradinaj za Kosovapres.

On je dodao da je u dijalogu sa Beogradom važno slediti principe, a ne diskutovati oko toga ko vodi proces.

Upitan da li treba ubrzati dijalog, da bi se dogovor postigao do septembra, Haradinaj je rekao da nema vremena za gubljenje.

– U interesu Kosova je da se postigne dogovor o međusobnom priznavanju postojećih granica između Kosova i Srbije – rekao je Hradinaj.

Istakao je da je prošlo 20 godina i da Kosovo nema vremena za gubljenje i ponovio da Kosovo želi sporazum o međusobnom priznavanju unutar postojećih granica.

2 COMMENTS

  1. PA NE SMETE RAZGIVARATI O TERITERIALNOM INTEGRITETU SRBIJE JER KOSOVO JE SRBIJA I NIJE VAMA VASI PRADEDOVI OSTAVILI SRPSKU ZEMLJU KOSOVO SAMO SE VI HVALITE SA VASIM AMERIMA A OSTALIMA LAZOVIMA KOJI VAS KORISTE A VI STE U SRPSKU ZEMLJU DOSLI PREKO PROKLETIJE

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here