EPA/Petrit Prenaj

Član Alijanse za budućnost Kosova i brat bivšeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj, tvrdi da će kosovske bezbednosne snage, odnosno, kako je rekao, kosovska vojska, “imati najmodernije oružje u regionu”, dok za Srbiju kaže da ima “zarđalo oružje iz Rusije”.

– Jednog dana postići ćemo sporazum sa Srbijom, tako da takse nisu večne. Srbi su takođe umorni i hoće rešenja. Postoji veliko nezadovoljstvo – kazao je sinoć Daut Haradinaj na javnom servisu Kosova, u emisiji „Debata“.

Tvrdi i da se dopremanje robe iz Srbije ne blokira, već “oporezuje”, a da odnosi sa SAD zbog toga nisu urušeni, prenosi Kossev.

– Apsolutno je netačno da smo pokvarili odnose sa SAD jer tamo imamo mnogo prijatelja – naveo je Haradinaj i dodao da će im baš ti prijatelji pomoći da “vojsku ojačaju sa sofisticiranim oružjem”.

On je dodao da će, dok, kako se izrazio, “susedi” dobijaju “zarđalo oružje” iz Rusije, Kosovo imati “moderno oružje iz SAD”.

8 COMMENTS

  1. srbi bodo dobili tako orožje od rusov kot njihovi zavezniki v centralni aziji.šiptarji bodo pa dobili tako orožje kot ukrajinci

  2. Какво било да било то оружје за које се ти ухватиш биће задње које си држао у руци.

  3. UN i KFOR duzni su da razoruzaju teroriste a ne da ih naoruzaju i to sa najnovijom markom. Ukoliko Amerika pokusa da snabdjeva teroriste oruzjem, cini krivicno djelo i odgovorni moraju biti pohapseni. Legalnu vlast na Kosovu imaju samo UN i KFOR privremeno. Ta vlast nije za vjecnost. Do sada se pokazala nekorisna i radi suprotno dogovorenom. To sve vise potvrdjuje nicim neopravdanu agresiju Amerike i NATO na Srbiju. Terorizam na Kosovu nije se smanjijo, nego se povecao. To se nece moci dobro zavrsiti.

  4. Ma da, Ameri svima prodaju svoje najmodernije oružje, ali niko da ga kupi, ni Turska ni Indija čak ni EU ne mogu ništa da uvale!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here