EPA/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da strahuje zato što Srbija kupuje novo oružje, te da se boji novog rata.

Haradinaj je rekao da „pristup jednog dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava“.

– Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je takođe postigla ugovor sa Srbijom za raketni sistem. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati ‘sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama’. Šta onda da radimo? – naveo je Haradnaj.

– Mi smo nezavisna država. Ne tražimo ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja. Ako niste spremni za ovo, da li je to onda poruka za nas da bi i mi trebalo da kupimo oružje? – dodao je Haradinaj, a prenosi prištinska štampa.

I potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je „militarizacija Srbije pretnja regionu“.

– Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Ko preti Srbiji toliko da treba da kupi novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sistem protivvazdušne odbrane? Militarizacija Srbije je nova pretnja za region – napisao je Hodžaj na svom Tviter nalogu.

5 KOMENTARA

  1. Srbadije
    Nemoj vise sanjati!! Vreme srbsko je proslo
    Bilo kako bilo sad smo mi na redu I ovaj vjek je allbanski u svakome poglled
    Do godine u nis/vranje
    Alb prishtina

  2. hahaha da se naoruza hahaha sa prackama? Vi mislite da je vase vreme bilo, bilo je na kratko ali ste se prevarili sada kada su vasi mocnici videli da su se zeznuli jer su isto kao i vi mislili da ce putem kriminala uzeti tude ali im nije uspelo, sad su poceli da se peru i samo je vreme kada ce vas pustiti niz vodu. Cuj nase vreme, pa da je vase vreme nebi kukali na Srbiju da prizna jer znate dok god Srbija ne prizna nema nista. A ovi nasi nek samo probaju!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime