Youtube/KlanKosova
Meljiza Haradinaj Stubla

Povodom tužbe protiv predsednika Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmija Mustafe za isticanje albanske zastave, ministarka spoljnih poslova Kosova u tehničkom mandatu Meljiza Haradinaj Stubla uputila je otvoreno pismo ambasadorima zemalja Kvinte u Beogradu i kako navodi, savezničkim državama u Savetu Bezbednosti UN, u kome između ostalog optužuje predsednika Aleksandra Vučića da nastavlja Miloševićevu doktrinu prema kojoj je “samo mrtav Albanac za Srbiju dobar Albanac”.

Haradinaj Stubla smatra da je tužba Srbije protiv Mustafe bez presedana i neprihvatljiva, kao i flagrantno kršenje ljudskih prava.

“Mustafu optužuje država, koja još uvek ima prljave ruke od ratova izazvanih u regionu protiv svih nesrpskih zajednica”, napisala je Haradinaj Stubla.

Ministarka spoljnih poslova u tehničkom mandatu uputila je otvoreno pismo ambasadorima Kvinte u Srbiji i kako je navela, savezničkim zemljama Saveta bezbednosti UN i međunarodnim organizacijama za ljudska prava.

U pismu ambasadorima Kvinte u Beogradu, Haradinaj Stubla optužuje Srbiju za šovinističku i rasističku politiku prema Albancima, a predsednika Vučića da nastavlja sprovođenje Miloševićeve doktrine iz prošlog veka.

4 COMMENTS

  1. Koliko je politika kosovskih albanaca prljava vidi se svakog momenta ako se srpski glas sa Kosova i Metohoje cuje. Provokacije prema srbe su toliko jake da se ne mogu meriti najvecim sovinistickim jezikom i govorom. Pitajte svakog srbina na KiM i dobicete odgovor a budite u toj sredini-getu ako zelite da osetite tu politiku.

  2. Rođen sam na KiM odnosno Metohiji i od pamtiveka su na srpske čitulje pisali:”Danas jedan sutra sto i jedan”!
    Što se tiče Hajradinijeve izreke o navodno Miloševićevoj: “Dobar Albanac je mrtav Albanac”, prvo Milošević je prodao KiM još kada je bio bankar u Vašingtonu i samo je tražio razlog da ga izgubi.
    Drugo ona je parafrazirala izreku američkih kolonista: “Samo je mrtav indijanac dobar Indijanac” i time pre svega Amerikancima ukazala na njihovu prepoznatljivu izreku i da su su Srbi kolonisti a Albanci kao autohton narod starosedeoci.

  3. U svakoj državi na svetu građani te države poštuju njen zakon.
    PA TAKO ĆE BITI I U SRBIJI.. POSTOVACE SE ZAKON SRBIJE. Kome to ne odgovara slobodno može da se tornja u tri lepe… Sto dalje iz Srbije. A vi I vaši pomagaci možete da lizete jedni drugima guzice do mile volje. To neće biti doveka a onda važiće zakon Srbije ponovo za sve…

  4. A koji to narod u regionu voli vas Albance? Pa cak vas i Hrvati vole samo onda kada je u njihovom interesu. A za vreme Tita kad ste se svuda po Srbiji slobodno setali i kad ste i Beograd naseljavali ti isti Hrvati vas nisu u Zagrebu ni sa voza pustili. A sta ce biti kad vam Amerikanci napuste Bondstil? Kratka je vasa Republik!

  5. Albanci su u Albaniji, vi ste siptari a to je vec razlika. Kakvi ste niko i ne moze da vas voli.Vas siptare mogu da vole samo vasa braca ustase.

  6. Ruzni ste, zli ste,primitivni ste,nikad necu zaboraviti vasa pljackanja vozova Beograd-Bec devedesetih!!! A da ne pominjemo otimanje Srba kasapljenje i prodavanje organa rusite Srbske Crkve i Groblja vi mrzite i Srbske Spomenike!!! Od vas Srbe i Srbske svetinje i Nato okupator mora da nas stiti!!! Kako ste odvratni ko moze da vas voli ????

  7. Ja sam pripadnik Vlaške nacionalne manjine u Srbiji i znam da su moji i vaši preci ratovali protiv fašista germanskih,
    a vi kao mladi ljudi shvatite da Germani nisu nam nikad bili prijatelji pa ni danas to nisu.
    Oni su nas oduvek smatrali narodima niže klase, a vi mladi nemojte da im to dozvolite više, složite se i oterajte ih sa našeg Balkana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here