Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači (Foto: Arhiva)

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da izjavu američkog Stejt departmenta o nepostojanju bilo kakvog tajnog plana vidi kao poruku koja daje konačni epilog uzajamnom priznavanju Kosova i Srbije, prenosi Koha.

– Ne vidim to kao proces, već kao energiju koja dolazi od Grenela, Palmera, američkoj Stejt departmenta, da bi se dao konačan epilog sa obostranim priznavanjem. Nisam davao na značaju Tačiju i odbio sam dijalog koji je vodila Mogerini, jer je bio pogrešan. Ali Kurti je pogrešnim pristupom osnažio i vratio Tačija koji je u moje vreme skoro bio gotovo politički penzioner – rekao je Haradinaj.

On je rekao je da “sadašnji premijer Kurti može ići na dijalog, ali bez ratifikacije u parlamentu bilo koji sporazum nema nikakvu vrednost”.

– Nijedan politički lider u zemlji ne bi trebalo da potpiše štetne sporazume za Kosovo. Kad vlada padne sa 2/3 većinom mislim da je najbolje za državu da ima prelaznu vladu do izbora. Srećom, budžet je usvojen. Ali, moje uverenje je da treba da imamo vladu jedinstva. Ako DSK napravi vladu sa DPK-om, biće mi drago da budem van nje, jer nismo zainteresovani da budemo na vlasti – rekao je Haradinaj.

2 COMMENTS

  1. Nisi zainteresovan da budes na vlasti???
    Ne smes , a ne bez interessa.
    Pa i nemozes! Koji predsednik moze da regira iz zatvora?
    Samo te spasila privremeno ova Corona pandemija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here