Haradinaj: Takse će ostati zauvek, ako ne priznate Kosovo

0
EPA//Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da bi nametnute takse na proizvode iz Srbije mogle ostati na snazi zauvek, ukoliko Beograd ne prizna kosovsku nezavisnost, preneo je prištinski portal Zeri.

Haradinaj je, nakon razgovora sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom, rekao da Priština želi da ukine takse jer je, kako je kazao, to cilj SAD.

– Razgovarali smo o dijalogu sa Beogradom, razvoju događaja u vezi sa dijalogom, a u vezi sa taksama. Mi smo danas insistirali na postizanju sveobuhvatnog sporazuma o međusobnom priznavanju – rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Ambasador Kosnet se nije oglasio nakon razgovora sa Haradinajem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem ranije danas u kosovskom parlamentu.

Veselji je nakon razgovora na fejsbuku napisao da će odluke prištinskih institucija u vezi sa taksama biti donete u interesu građana i u koordinaciji sa SAD i drugim međunarodnim partnerima.

– Kosovo je odlučno u tome da zauvek održi svoje strateško partnerstvo sa SAD i to se nikada se neće promeniti – napisao je još Veselji na svom Fejsbuku i dodao da su imali “veoma konstruktivan sastanak” i da su razgovarali o izazovima ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here