Tanjug
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da premijer Kosova Aljbin Kurti iz nepoznatih razloga odlaže primenu Vašingtonskog sporazuma u delu koji se odnosi na američki tečni naftni gas, prenosi Kosovo pres.

Haradinaj je na konferenciji za medije ocenio da Kurti namerno odlaže taj projekat.

– Kada sam bio premijer, Samoopredeljenje i Haki Abazi su bili vrlo glasni u vezi sa energijom uglja u ime zaštite životne sredine. Amerika je ponudila kosovsku energetsku raznolikost, pa nam američki gas dolazi iz Grčke i nudi nam se za 200 miliona. Međutim, Kosovu zbog kašnjenja propada ovaj projekat. Sada postavljam pitanje onima koji su bili protiv uglja. Zašto su protiv američkog gasa, čekaju li ruski gas, kao deo Evrope? Dakle, pitanje za Kurtija i ostale glasi: čekate li ruski gas i zbog toga propada 200 miliona i ne dozvoljavate dolazak američkog gasa – pitao je Haradinaj.

Lider Alijanse za budućnost Kosova dodao je i da Kurti ima “čudan” pristup prema Srbiji i da je “pognuo glavu”.

– Kurtijev pristup prema Srbiji je čudan, u početku smo videli oštru retoriku, ali sada je ‘pognuo glavu’, ne razumemo zašto. Najveća briga koju imam je ukidanje antidamping mera za srpske građevinske blokove – rekao je Haradinaj.

Haradinaj se pred medijima osvrnuo i na pandemiju koronavirusa, istakavši da i pored povećanog broj umrlih od koronavirusa, premijer Kurti uopšte nije angažovan oko pandemije. Kako kaže, nije ni čuo, a ni video da je Kurti posetio neku bolnicu, niti da je održao konferenciju za medije na tu temu

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here