EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da svi oni koji Zajednicu opština sa srpskim većinom vide kao problematično pitanje, i Kosovo i Srbija, nemaju problem sa ZSO, već žele da ga iskoriste kao “pokriće” da se suprotstave velikom dogovoru.

Haradinaj je naveo na svom Fejsbuk profilu da je ZSO prihvaćena obaveza koja se mora sprovoditi u skladu sa Ustavom Kosova i mora se zaključiti kao pitanje.

– To radi Srbija i, nažalost, to radi i premijer Kosova. Sve odluke i radnje vlade u Prištini i Beogradu, u ovih poslednjih četiri, pet meseci, od izdavanja tablica, tenzija na severu, izlaska iz institucija lokalnih Srba, do raspisivanja izbora na severu, predstavljaju opstrukciju evro-američkog plana – rekao je on.

Prema njegovim rečima, ova politička igra mora da se završi i Kosovo mora da usmeri sve svoje političke, intelektualne i građanske potencijale na svoju glavnu temu, a to je „veliki sporazum o međusobnom priznanju sa Srbijom“, koji se, prema njegovim rečima, može postići samo uz blisko koordinisanje aktivnosti sa SAD i EU.

2 COMMENTS

  1. Svoje “političke, intelektualne i građanske potencijale” usmerite na ekonomski razvoj i povećanje standarda naroda, a vaše priznanje Srbiji ne treba…Kosovo je Srbija.

  2. Kosmet nije zemlja u vlastisvu Sada i
    EU već Srbije !
    Kosmetsko putanje je reseno još
    odavno postoji rezolucija 1244 UN
    I nema drugog resenja !
    Haradinaj kaže da to rese EU i Sad?
    Zašto da ne rese Rusija i Kina to putanje ?
    Nemogu da rese to EU i Sad jer su oni na strani siptara a ne Srba !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here