pixabay.com
Foto: Ilustracija

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena spremna je da dramatično proširi obim naoružanja koje pruža Ukrajini, rekli su američki zvaničnici koji su tražili da ostanu anonimni, prenosi Vašington post.

List navodi da Pentagon želi da u Ukrajinu prebaci oklopna vozila Hamvi i niz druge sofisticirane opreme, dodajući da bi vrednost novog paketa vojne pomoći Ukrajini mogla biti 750 miliona dolara.

Preliminarni planovi pomoći Kijevu uključivali su helikoptere Mi-17, haubice, dronove za obalsku odbranu i zaštitna odela za slučaj hemijskog, biološkog ili nuklearnog napada, ali se još ne zna da li će sve te stavke biti u konačnom paketu pomoći.

Portparol Pentagona Džon Kirbi odbio je da komentariše ove navode. Neimenovani američki bezbednosni zvaničnik rekao je da helikopteri ruske proizvodnje neće biti uključeni u pomoć Kijevu, navodi Vašington post.

Prethodno je agencija Rojters javila da će SAD uputiti Ukrajini dodatnu pomoć u naoružanju vrednu 750 miliona dolara.

1 COMMENT

  1. Jasno je ko profitira od rata u Evopi i ko gura Ukrajinu sve dublje i dublje. Znaju Ameri da će Rusi da unište sve od naoruanja što pošalju u Ukrajinu ali ukrajinski dug Americi za naoružanje neće. Niko valjd ne veruje da je pomoć u naoružanji i tehnici poklon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here