RTS

U Beogradu havarija zbog pucanja vodovodne cevi. U ulici Krajice Marije, rano jutros pukla je velika cev zbog čega građani tog dela grada nemaju vodu. U Beogradskom vodovodu navode da je u pitanju havarija i da su ekipe na terenu od pet ujutru.

Voda je prodrla u podzemnu garažu Gradske uprave Beograd, rečeno je Tanjugu u gradskom Sekretarijatu za vanredne situacije.

Ekipe Sektora su na terenu na adresi Uprave u Kraljice Marije 1, radnici pumpama crpe vodu iz garaže, a vozila se uklanjaju.

Velika količina vode sliva se Cvijićevom ulicom, ulicom Starine Novaka, zatim Dalmatinskom, Stanoja Glavaša i Bulevarom Despota Stefana. Saobraćaj je usporen.

Došlo je do havarije na magistralnom cevovodu. Ekipe Beogradskog vodovoda pokušavaju da zatvore vodu,  ali je izvesno da će se voda slivati tokom celog dana s obzirom na to da je potrebno neko vreme da se magistralna cev isprazni.

Oni pokušavaju da utvrde gde je došlo do pucanja, ali sumnjaju da će žitelji ovog dela Beograda tokom čitavog dana imati problema u vodosnabdevanju.

Velike količine vode koje su preplavile kolovoz otežavaju funkcionisanje saobraćaja u ovom delu grada i prolazak pešaka koji se snalaze kako znaju i umeju da bi našli parče kolovoza koje nije potpuno pod vodom ne bi li uspeli da pređu ulicu.

Iz Uprave saobraćajne policije su rekli da su na nekoliko tačaka na ovom delu grada raspoređene patrole saobraćajne policije kako se ne bi stvarale još veće gužve jer mnogi vozači pokušavaju i da okrenu kada vide ovoliku vodu na kolovozu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here