Youtube/Al Jazeera Balkans

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik i bivši HDZ-ov kandidat, koji se sada kandidovao ispred desničarske liste IP-NL, HKS i, prema privremenim rezultatima nakon obrade svih biračkih mesta, ulazi u drugi krug s kandidatom HDZ-a Nikolom Mažarom, izjavio je da u drugom krugu očekuje pobedu.

– Ishodi ovih izbora su relevantni i dominantni za nas i prema njima procenat razlike u moju korist je ogroman, a dominantni ćemo biti i u Gradskom veću – rekao je Penava.

HDZ-ov kandidat Nikola Mažar takođe je rekao da u drugom krugu očekuje pobedu.

– Birači su već sada rekli šta žele – žele Vukovar mira, Vukovar dobrostanja, Vukovar zadovoljnih stanovnika, a ne Vukovar podela, nemira i sukoba – istakao je Mažar.

Prema privremenim rezultatima izbora za gradonačelnika Vukovara, u drugi krug ulaze Penava sa osvojenih 43,80 odsto glasova i Mažar, koji je dobio poverenje 24,81 odsto birača.

Na trećem mestu je bivši SDP-ovac Željko Sabo, za koga je glasalo 15,48 odsto birača.

U Gradskom veću Vukovara Nezavisna lista Ivan Penava-Hrvatska konzervativna stranka ima 41,78 odsto glasova, lista HDZ-a 21,71 odsto, dok se na trećem mestu nalazi Samostalna demokratska srsk stranka (SDS S) sa 11,30 odsto glasova.

Izborni prag prešli su i Demokratski savez Srba (5,83 odsto) i koalicija Živim Vukovar predvođena HNS-om (5,54 odsto).

U Gradskom veću, nakon niza godina, neće biti SDP-a, koji je osvojio poverenje 3,91 odsto vukovarskih glasača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here