Bajernov trener još nije načisto kojih će 11 suprotstaviti Zvezdi u pretposlednjem, petom kolu Lige šampiona (utorak, 21 čas).

Kada je žreb svrstao našeg i nemačkog prvaka u istu grupu, ni nakraj pameti nikome nije bilo da će bavarski velikan doći na “Marakanu” bez trenera Nika Kovača, a pogotovo ne posle ubedljivih 7:2 protiv Totenhema u Londonu. Kada je hrvatski stručnjak otpušten, listom se smatralo da će Bajern na “Marakanu” s nekim zvučnim imenom na klupi.

Ispostavilo se da je došao predvođen Hansom Diterom Flikom (54), koji je letos postavljen za Kovačevog pomoćnika. Zaslužio je poverenje klupske uprave najmanje do kraja godine.

– Iako smo se već kvalifikovali u osminu finala, želimo da odemo dalje kao pobednici grupe. Zato nam je i meč u Beogradu važan. Već na “Marakani” hoćemo da nam situacija bude potpuno jasna uoči poslednjeg kola. Još nisam procenio ko će dobiti šansu. Nekim igračima je potrebno da igraju, nekima je neophodan odmor. Žerom Boateng je vredno trenirao dok je bila pauza zbog utakmica reprezentacija i jedna je od opcija. Tijago Alkantara je povredio skočni zglob, ali je u kombinaciji za tim – izvestio je Flik s kojim je na pres-konferenciji na Zvezdinom stadionu bio i Leon Gorecka, a složio se sa svojim trenerom da je pobeda jedina Bajernova želja.

Bajern ima 12 bodova, Totenhem sedam, Zvezda tri, a Olimpijakos jedan. Engleski tim dočekuje grčki. U poslednjem kolu, 11. decembra, beogradski “crveno-beli” su gosti pirejskih, a u Minhen idu “pevci”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here