Heroj među kukavicama

0

N.Đorđević
Pomahnitao muž jurio ženu po Kragujevcu
 

Zoran je bio jedini od nekoliko prolaznika koji se usudio da mu se suprotstavi. Inspektor je za sekundu shvatio da će se bračna svađa tragično završiti i rvao se sa mužem nesrećne žene koja je zapomagala.

– Uhvatio je za glavu, a drugom rukom ubadao šrafcigerom. Zavrnuo sam mu ruku, a njoj sam vikao da beži. Onako krvava otrčala je u prvi prolaz. Nastavio sam da se rvem s njim i odgurnuo sam ga. Stajali smo na metar razdaljine i gledali se u oči. Tada je zario šrafciger sebi u stomak uz stravičan krik – priča Zoran Todorović.

Ranjena žena otrčala je u frizerski salon. Do vrata salona dotrčao je i njen muž i tu nastavio da ubada sebe, a onda su ga policajci oborili na beton. Zoran još ne može da shvati da mu niko od prolaznika nije priskočio u pomoć.

– Spasao sam tog jutra ne samo nju, već i njega. Nikada sebi ne bih oprostio da ju je ubio na ulici a da nisam učinio sve što sam mogao. Uvek na kraju godine čitam po novinama o herojima koji su nekog spasli i uvek se pitao da li bih smeo tako nešto. Bog me je iskušao jer izgleda da smem – kaže Zoran.

M. K. će odmah posle oporavka u bolnici biti sproveden na saslušanje s krivičnom prijavom koja ga tereti za pokušaj ubistva.

Pobedio strah

Zoran je tog jutra pošao po doručak iz obližnje zgrade Poreske uprave. Kaže da su se borile dve sile – Božja i demonska.

– Priznajem, lomio sam se između straha za sebe i besa kada sam video da se muškarac iživljava nad ženom. Protiv sam svake vrste nasilja, a pogotovo kada jači napada slabijeg – kaže Zoran.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here