pixabay.com

Američka Agencija za hranu i lekove (FDA) upozorila je da se hidroksihlorokin, lek protiv malarije, čiju primenu zagovara predsednik SAD Donald Trump kod zaraženih koronavirusom, ne treba davati obolelima izvan bolnica, zbog mogućih teških poremećaja srčanog ritma.

NBC News piše da je FDA na svojoj zvaničnoj stranici objasnila da lek hidroksihlorokin ili hlorokin, često u kombinaciji s azitromicinom, izaziva ozbiljne poremećaje u srčanom ritmu, odnosno, abnormalni ritam i opasno ubrzan rad srca.

Nekoliko sati nakon što je Tramp reklamirao hidroksihlorokin u borbi protiv koronavirusa 19. marta, farmaceutski lanac nabavke je saopštio da je došlo do nestašice tog leka, jer su lekati počeli da ga prepisuju sebi i svojim porodicama.

Pacijenti su, takođe, vršili pritisak na lekare da im daju tu terapiju.

Iz FDA su naveli i to da kardiolozi već sedmicama upozoravaju na srčane rizike prilikom čega su naglasili da bi hidroksihlorokin mogao biti smrtonosan za one pacijente koji već od ranije imaju određena srčana oboljenja.

1 COMMENT

  1. objavljujete neograniceno glupave tekstove, slusaj molim te sta ste napisali, da lekari kazu da lek moze da bude smrtonosan za one koji imaju obolelo srce…pa onda ti saobolelim srcem mogu da biraju da umiru od virusa koji mozda moze da se zaleci, ili od srca koje je vec obolelo??? Pa svaki lek vec obolelima moze da napravi problem, ali rec je o ostalima koji nisu srcani bolesnici, zasto bi njima bio uskracen ako remeti ritam rada srca, mozes misliti…proklete pare, nema gadosti koju covek nije spreman da uradi za pare, reality svuda oko nas?!?

    znam da moj komentar necete objaviti jer vam se ocito ne svidja moje razmisljanje, ali ajde, …da probam jos jednom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here