EPA
Kristofer Hil

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil rekao je da je razočaran i zabrinut zbog odluke prištinskog premijera Aljbina Kurtija da, uprkos pozivima SAD, EU i Kvinte, ne produži rok za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama.

Podsećanja radi, Kurti je izjavio da preregistracija u registarske tablice sa oznakom RSK (Republika Kosovo) počinje 1. novembra i da odlaganja više neće biti, iako su SAD i EU pozvale prištinske vlasti da taj proces odlože za deset meseci.

Tim povodom reagovao je i američki ambasador u Srbiji, koji je u izjavi za Blic naglasio da su SAD više puta tražile produženje roka.

– Vlada Sjedinjenih Američkih Država je, zajedno sa svojim međunarodnim partnerima, u više navrata tražila od Vlade Kosova da produži period implementacije preregistracije vozila. Razočarani smo i zabrinuti zbog odbijanja Vlade Kosova da prihvati zahteve i savete svojih najbližih međunarodnih partnera po ovom pitanju – rekao je Hil.

On je dodao i da pozdravlja nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Brisela.

Pozivamo Kosovo i Srbiju da nastave da učestvuju u dijalogu kojim posreduje EU – dodao je Hil.

Prethodno je isto reagovao i Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, koji je takođe pozvao prištinske vlasti da produže rok.

3 COMMENTS

  1. A kad se razočarate Srbijom onda je bombardujete uranijumskim bombama , treba debelu štetu da platite …
    Vi ste zlo na ovoj planeti
    Bože☦️pomozi
    Da nestane vaše carstvo kao i rimsko
    🇷🇸☦️🇷🇺

  2. Znači SAD se povlače sa Balkana kao što su i iz Avganistana???
    PS ako bude nedovoljno aviona za sve one koji hoće da odu iz Prištine ustupiće vam Srbija svoje…nije lepo da opet gledamo scene kao iz Avganistana

  3. Da stvarno
    Se slažem , treba pimoći svim albancima koji žele zajedno sa amerikancima da idu u ameriku
    Sjajnu demokratiju obećanu zemlju
    👍🏻
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here