Tanjug
Kristofer Hil

Sjedinjene Američke Države žele pojašnjenje od Srbije šta je potpisano sa Rusijom u Njujorku, rekao je ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil.

– U ovim trenutku niko ništa ne bi trebalo da potpisuje sa Rusijom, malo ko šta i potpisuje sa njom. Osim onih jadnih regruta koje mobilišu za odlazak u rat – rekao je Hil u obraćanju novinarima posle regionalnog foruma “Dobro upravljanje i antikorupcijske politike u vremenima geopolitičke neizvesnosti”, koji je otvorio zajedno sa šefom delegacije EU u Srbije Emanuelom Žiofreom.

Hil je rekao da su tokom prošle nedelje u Njujorku održani odlični razgovori između delegacija SAD i Srbije, a da su na kraju nedelje i posle svih tih razgovora saznali za potpisivanje protokola. Američki ambasador dodaje da nisu videli potpisani protokol, jer on nije javni dokument.

– Teško nam je da razumemo, ali želimo da čujemo objašnjenje o tome šta je u pitanju – kazao je Hil.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Nikola Selaković i Sergej Lavrov su na marginama održavanja Generalne skupštine UN u Njujorku potpisali Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova dve zemlje za naredne dve godine.

Selaković je rekao da je u pitanju tehnička stvar, koja se obavlja od 1996. godine, a da sporazum napadaju “oni koji ga nisu ni videli”. Kako je rekao, taj plan sadrži buduće poteze oko konsultacija u UN oko Kosova, o bilateralnim odnosima i multiratelarnim aktivnostima, a u njemu nema bezbednosne politike.

13 COMMENTS

  1. Kava drskost.Oni misle da je Srbija njihova kolonija kao EU.Wto to he njihovo postovanje medjunarodnog prava.Svi moraju da plesu kako oni sviraju,Hvala Rusiji i Putinu pa ce doci vreme da ovo ylo ptestame.G Hil ono sto si uradio do sada u Srbiji po medjunarodnom pravo odavno je trebalo da budes ixbacen oz Srbije.Da li so to ovde ambasadpr ili americki lokalni serif

  2. Bezobrazni i beskrupolozni amerikanci .shta se zamishljate, gledajtw svoja posla .
    Bombardovali Srbiju, rasturrili Jugoslaviju, posvadjali bratske narode balkana – samo da bi oni novcano profitirali!
    Misle da smo debili!

  3. Hil cini samo ono sto sto mu deca crvenih dozvolila. Odavno su ga trebali izbaciti i prekinuti diplomatske odnose sa njegovom neprijateljskom zemljom.

  4. Bilo bi bolje da objasni svoju podrsku albanskim teroristima sa kojima se lepo slikao. Sami su ih proglasili teroristickom organizacijom . A onda Srbiji zabili noz u ledja. Vredja nam inteligenciju.

  5. E da nije ovaj cirkus od drzavica i da je prava nescrstana suverena drzava, ne bi mu palo na pamet da ovakve gluposti salje u srpski eter.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here