Hipnozom skinuo 200 kilograma!

0

Pre dve godine, kako je gledaoce podsetio TV-kanal Devet, Tirekidis je težio više od 300 kilograma. Danas je još neverovatnije da je izgubio dva "kvintala" bez operativnog zahvata kojim se kod pacijenta ograničava unos hrane. Umesto toga, spektakularni gubitak težine napravio je – hipnoterapijom.

 

Iz perioda kada je imao više od 300 kg: Džordan Tirekidis
 

– Džordan je jeo toliko da je sebe time osudio na smrt – kaže dr Mark Stivens, hipnoterapeut i predavač koji je sa Džordanom bio sve vreme.

Kada je bio četiri, pa čak pet puta deblji nego što bi smeo, imao je 310 kilograma i mogao je da se vozi samo u specijalnom preuređenim kolima.

Merio se na lokalnoj pijaci gde kazaljka, međutim, nije prelazila 180 kilograma. Nije imao devojku, i nije mogao da se seti kada je poslednji put bio na plaži, u parku ili restoranu. Imao je 44 godine.

Dr Stivens se služio nizom tehnika, uključujući da svojim pacijentima sugeriše da imaju "imaginarnu operaciju stavljanja trake oko želuca" i podstiče ih da svoju omiljenu, a nezdravu hranu, povezuju sa lošim mirisom i ukusom. Filozofija je jednostavna: fokus je na Tirekidisovom umu, redovnom hipnoterapijom i meditacijom, kako bi usledila promena njegovog ponašanja i time gubitak težine.

 

Bilo je, međutim, i kritičnih momenata tokom terapije – u vreme vežbi, krvni pritisak bi mu dramatično opao, pa je morao hitno u bolnicu. Takođe, bilo je dana kada bi ipak "pretovario" nezdravom hranom. Redovna hipnoza, ipak, polako mu je pomogla da promeni navike.

Dajući izjavu za "Perth nonj" 2012, Tirekidis je opisao svoj dnevni jelovnik kojim je održavao prekomernu težinu: 10 prženih šnicli od rendanog krompira i dve velike kafe za doručak, dva big meka s pomfritom za ručak i četiri burgera za večeru. U pauzama između obroka, jeo je kolače – torte sa kastard-kremom i lamingtone. Sve to uz litar koka-kole.

Kad je bio najteži nosio je specijalno pravljenu odeću broj 12 XL i bio u stanju da tek nakratko stoji na nogama.

Tirekidis kaže da su mu operisani krajnici kad mu je bilo devet godina i da veruje da je to podstaklo njegovu morbidnu debljinu. Posle operacije krajnika mogao je da jede samo slatke kremove i ta vrsta hrane ušla mu je u život. Sada sadi povrće i kuva zdrave obroke. Danas je težak 107,6 kilograma što je znatno ispod njegovog nekadašnjeg cilja – da se "spusti" na 120 kilograma.

 

 

Džordan danas ima problem druge vrste – previše "slobodne" kože na telu. Već je prošao prvu operaciju kad mu je uklonjen deo suvišne kože.

Upitan o vremenu u kome je prolazio kroz gubljenje težine, Tirekidis kaže da se osećao "kao da si u podnožju Mont Everesta i počneš da se penješ samo u gaćama".

 

Novi cilj mu je da "nabije" 20 kilograma mišića. O svom nekadašnjem izgledu kaže:
– Sada je to tek ružno sećanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here