Hitler dobijao testosteron da bi bio “bolji u krevetu”

0

U Nemačkoj je izišla knjiga “Da li je Hitler bio bolestan” istoričara Hajnrika Eberlea i lekara Hans-Joakima Njumana. Knjiga baca novo svetlo na Hitlerovu zdravstvenu sliku. Autori naglašavaju da on nije bolovao od svih bolesti koje mu se pripisuju i da, što je možda još zanimljivije, na političke odluke nije uticalo njegovo zdravstveno stanje.

Ono što su autori ove knjige otkrili je da je diktator imao dosta slabih tačaka u svom zdravstvenom kartonu. Najgore je to što je bio hipohondar koji se panično plašio i najobičnije prehlade.

Dok su Eva Braun i jedan od Hitlerovih najbližih saradnika Herman Gering imali vrlo loše mišljenje o lekaru Teodru Morelu, autori knjige smatraju da se sasvim solidno snalazio u spravljanju koktela lekova, što je bilo vrlo potrebno jer je Hitler imao mnogo raznih bolesti i “bolesti”.

Pošto nije verovao u pilule, Hitler je sve lekove dobijao intravenski jer tako bolje i brže deluju. Pre sastanka s Evom Braun dobijao je “dozu” testosterona kako bi bio bolji u krevetu.

Između ostalog on se panično plašio da ne dobije rak, a strah od zaraza je bio još veći. Jednom je optužio svog brijača da je “dva dana šmrcao, a da njemu ništa nije rekao”. Bio je i vegetarijanac, ali ne zato što je mnogo voleo životinje, već zbog problema sa želucem.

Autori knjige potvrdili su da je Hitler na zubima imao krunice od "jevrejskog" zlata, ali nisu otkrili da li je tačno da je bio na kokainu. Još jedna od bolesti koje su ga mučile je i Parkinsonova bolest.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here