Hitovi dugmića u Spensu

0

Z. K. Munja
Veče puno emocija: Goran Bregović i Alen Islamović
 

Oko 10.000 najvernijih fanova uživalo je u najvećim hitovima legendarnog rok benda. Na početku koncerta Bregović je predstavio orksetar pesmama "Bela ćao" i "Gas, gas", dok su ih pratile dve bugarske pevačice, u narodnoj nošnji.

– Ko ne poludi taj nije normalan. Dugo nisam bio u Novom Sadu. Ovo je moj orkestar za svadbe i sahrane a ovo su pevačice iz Bugarske – rekao je Bregović.

Prava euforija nastala je kada se Bregi na bini pridružio i Alen Islamović koji je otpevao pesmu "Pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo".

– Ovo je pesma o nečemu čega više nema. Ajmo trube, duvaj, duvaj – poručio je Bregović a orkestar je nastavio u etno ritmu.

A, zatim je usledila pesma "Ima neka tajna veza", koju je publika dočekala sa puno emocija i otpevala uglas. Oduševljenje je nastalo i kada su krenuli taktovi pesme "Nakon svih ovih godina". Ređali su se hitovi, "Vidiš da pravim budalu od sebe", "Šta ima novo", "Kao da sam drogiran", "Ne spavaj mala moja", a publika je sve vreme plesala, snimala i slikala mobilnim telefonima.

Svaki hit je pozdravljen ovacijama i gromoglasnim aplauzima. Koncert koji je trajao do duboko u noć nikoga nije ostavio ravnodušnim, a u najvećim hitovima dugmića uživale su sve generacije, od sedam do 77 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here