Hodorkovski neprijatelj muslimana

0

Beta/AP
Neprijatelj muslimana: Mihail Hodorkovski
 

On se svrstao u neprijatelje zbog toga što je pozvao medije da objavljuju karikature proroka Muhameda, naveo je Kadirov.

"Posle krvavog zločina u Parizu, Hodorkovski verovatno misli da je veći Francuz od predsednika Francuske ili premijera", naveo je Kadirov na Instagramu, posle napada u Parizu na satirični nedeljnik "Šarli Ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi, pretežno novinara.

Kadirov je napisao da u trenutku kada francuske vlasti sprovode istragu i nastoje da spreče dalje tenzije, "Hodorkovski apeluje na medije da slede primer francuskog časopisa i da objavljuju karikature".

Čečenski lider smatra da je zbog ovakvih izjava Hodorkovski sebe svrstao u "neprijatelje svih muslimana na svetu".

"To znači i da je moj neprijatelj", naveo je Kadirov, prenosi agencija Tass.

Ruski predsednik Vladimir Putin pomilovao je 20. decembra 2013. Hodorkovskog, pošto je proveo više od 10 godina u zatvoru. Bivši milijarder, nekada najbogatiji čovek u Rusiji, bio je osuđen za proneveru, krađu nafte i pranje novca. Zapad veruje da je Hodorkovski, koji je trenutno u Švajcarskoj, bio žrtva političke osvete jer je kritikovao Putina.

Dvojica osumnjičenih za napad na nedeljnik "Šarli Ebdo" i dalje su u bekstvu i policijska potraga je u toku. Oni su locirani i drže taoca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here