Tanjug

Vršilac dužnosti predsednika DPK Enver Hodžaj, koji se nalazi u poseti Albaniji, razgovarao je danas sa predsednikom albanske supštine Gramozom Ručijem o saradnji Kosova i Albanije i suočavanju sa spoljnim rizicima, kao i zajedničkim interesima na Balkanu, prenosi Telegrafi.

U saopštenju se navodi da se Hodžaj sastao i sa potpredsednikom skupštine Džavitom Haljitijem i sekretarom Uranom Ismajljijem. Na sastanku je diskutovano o potrebi za dubljom saradnjom i boljom koordinacijom u 2021. godini u odnosu na izazove i albanske interese u regionu.

“Albanski interesi na Balkanu nikad nisu bili u većoj opasnosti u regionu, a to se može prevazići samo kohezijom bliske saradnje”, rekao je Hodžaj na sastanku sa Ručijem.

Predsednik albanske skupštine je uverio šefa DPK da će imati podršku i blisku saradnju u svim oblastima. On je čestitao Hodžaju na kandidaturi za budućeg premijera Kosova i obećao stalnu pomoć Albanije.

Kosovo očekuje veću podršku Albanije

Hodžaj je, tokom sastanka u Albaniji sa šefom opozicione Demokratske stranke Ljuljzimom Bašom rekao je da je Specijalni sud važna zajednička tema i dodao da bi Kosovo i Albanija trebalo da imaju isti stav o tome.

Hodžaj je izjavio da bi u budućnosti protivnici mogli da upotrebe Specijalni sud kao argument protiv Kosova.

– Nikada nisam mislio da će 2020. godine nezavisno Kosovo imati tako tešku godinu u kojoj je pored ekonomije i ekonomske krize dobilo i udarac od Specijalnog suda. To je bila tema naše diskusije. Mislimo da bi Albanija trebalo da pruži veću podršku našim drugovima u Hagu. Zahvalni smo za stav koji su imali do sada, ali tražimo da i u budućnosti bude takvih aktivnosti – rekao je Hodžaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here