Umesto što kupuje skupe oružane sisteme protiv nepostojećih pretnji iz vazduha, verujem da bi Srbija na mnogo bolji način može da ulaže dragocena sredstva, izgrađuje infrastrukturu i otvara radna mesta, što bi mladim građanima Srbije gradilo veru u bolju budućnost, kaže američki general potpukovnik Frederik Ben Hodžis.

On je tako za Glas Amerike prokomentarisao informaciju da je prvi deo protivvazdušnog raketnog sistema “Pancir S”, koji je Srbija kupila od Rusije, stigao na aerodom u Batajnici.

General Hodžis, bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, rekao je da države imaju pravo izbora dobavljača vojne opreme i oružja.

“Svaka država ima pravo da nabavlja oružje po sopstvenoj volji. Voleo bih da vidim i da se druge zapadne države uključe u konkurenciju u obezbeđivanju onoga što Srbiji treba. Srbija ima i drugih prijatelja i mogla bi da postigne mnogo više od potpune zavisnosti od Rusije”, smatra Hodžis.

Hodžisu, kako prenosi Glas Amerike, nije jasna svrha koju će taj odbrambeni sistem imati u Srbiji.

“Pitam se čemu li ovi sistemi služe? Od koga Srbija smatra da treba da se brani? Zapad je neumoran u pronalaženju načina da priđe Srbiji. I ne predstavlja nikakvu pretnju Srbiji”, rekao je Hodžis.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je da je danas na aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, kod Beograda, stigao prvi deo ruskog sistema protivvazdušne odbrana (PVO) “Pancir S1″.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je rekao da nabavkom defanzivnog naoružanja, jedinog takvog u regionu, Srbija nastavlja s jačanjem svoje odbrambene moći i uvećanjem potencijala odvraćanja”.

13 COMMENTS

  1. Pa dragi MR. trebalo bi da stignu i zapadne, francuske Mistral rakete,ako niste čuli do sada.Svrha je da svaka normalna država koja želi da sačuva suverenitet i neutralnost u ova turbulentna vremena mora da ima i profesionalnu,dobro obučenu i savremeno opremljenu vojsku u neophodnom broju.Po vašoj logici čovek bi morao da se zapita šta će vašoj državi toliko oružja i ko je taj koji želi da napadne vašu državu.A kad istekne vreme ovim Migovima,rado bismo uzeli od vas bar 12 F 22 Raptora,nek se nađe zlu netrebalo, ali da bude neka povoljna cena za nas,kao vaše prijatelje.

  2. Jasno kao beli dan. Svha je da nas nebi opet kao nekad pod sramnim izgovorom o humanitairnoj katastrofi bombardovali siromasnim uranijumom. Kupovina vasih sistema bi bilo opravdana,jel tako pametnjakovicu. Da smo tada imali S-300 proveli bi se ko bosi po trnju. Zahvalite to Jelcinu. Srdacan pozdrav od pancira.

  3. To se zove bacanje novca dok građani i dalje žive mizerno. Tako je to u državi gde vlada diktatura i samovlašće!

    • Živimo i bolesno od osiromašenog uranijuma i od protapadnih političara koji su postavljeni da nas sistematski uništavaju, jer snage za otpor nemamo!

  4. Laki odgovor vama gosp. Hodžis Napisite kontrakt da Srbiju nikad i niko nasme da napada kao i Svajcersku.
    tada ne treba nista od takvog oruzije vec moze graditi Srbiju svoju buducnost

  5. Svrha kupovine Pancira je zaštita naba Srbije i zaštita S400 koji će svakako doći,ako treba i za 24 sata.Rusi su to već prezentovali krajem prošle godine.A glavna svrha je ta da nikada ,nikada više Amerika i nato ne krenu na Srbiju.A da bi se to stvarno desilo Srbija MORA da nabavi i ofanzivne rakete sredjnjeg dometa ,do 5000km da bi mogla da uzvrati ,odnosno odvrati usijane glave.Naravno da bi bilo najbolje ako bi nam Rusi prodali Kindžal supersonične rakete.Nemoj u natou da glume začudjenost ,jer mi znamo šta smo preživeli i šta nam je činiti.

  6. Србија је вечни захвална Америци за сву помоћ и савете у задње 3 деценије. Америка помаже цео свет за добро свог личног џепа.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here