Bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, general-potpukovnik Frenklin Ben Hodžis, izjavio je da je isporuka ruskih oklopnih vozila Srbiji “pokazatelj težnji Rusije da stvori nestabilnost na Balkanu”.

“Više je nego jasno da nemaju interesa da pomognu Srbiji i njenim susedima da nađu mirno rešenje za izazove. Rusija će učiniti sve da spreči integrisanje Srbije i Zapada, uprkos želji miliona građana Srbije”, rekao je Hodžis za Glas Amerike (VOA).

Deset ruskih oklopnih vozila predstavljena su u ponedeljak u Nišu. Prolaz ruske pošiljke blokirala je Rumunija, ali su vozila do Srbije stigla preko Mađarske.

“Nadam se da će Mađarska, značajan član NATO i Evropske unije, organizacija zasnovanih na idealima liberalne demokratije od kojih je ostvarila dosta koristi, pomoći da se Rusija privoli u ispunjavanju obaveza koje treba da ispuni svaki odgovorni član međunarodne zajednice”, kazao je Hodžis.

On tvrdi i da Rusija konstantno krši međunarodno pravo u crnomorskom regionu.

“Mađarska može biti snažan zagovornik mira ukoliko odbaci napore Ruske Federacije da između nas umetne klin”, dodao je Hodžis.

4 COMMENTS

  1. Ja ovo više ne mogu da čitam.Rusi koče da Srbija po želji miliona Srba udje u EU,a radi se samo o nekoliko stotina umišljenih praznoglavaca,Orban vas ne sluša već poodavno.Bravo za tog Madjara čovek gleda svoju zemlju i svoj interes i ne ispira mozak svom narodu nastranostima koje nudi EU i njen gazda aMerika.Bravo za Orbana.A ovi ćešće rumunješće-šta reći za bedu koja ni uz “evropske vrednosti” nije se dalje makla od onog što se zove beda ljudskog roda.

  2. tale hodges bi najraje uničil srbijo.če mu leta 1999 ni uspelo mu tudi sedaj ne bo.madžarska in grčija ne bosta pomagali ustvariti veliko albanijo

  3. NEUTRALAN SRBIJANAC
    Ti brajko, koji si verujem 1999.g.bio nekakav klin u agresiji na nas nedužne i bespomoćne, kada smo svoju decu krili po podrumima i skloništima, a vi oholi ste i njih ubijali, govoriš o nekakvoj pravdi i demokratiji koju provodite širom sveta. Umesto ovoga o čemu govoriš, bolje bi bilo da ideš u Crkvu zajedno sa Klintonom,Bušom,i svim generalima koji su organizovali masovna ubistva po celom Svetu, i moliš Gospoda da vam oprosti grehe koje vi,Amerikanci činite voljom Sile koju proizvodite. A posle Crkve,da svoje kapitalističke atomske bombe, Fantome,podmornice,nosače, sklonite u najgušću šumu, pokrijete ih mahovinom, a preostali kapital, koji vam inače ničemu ne služi(sem za ubijanje) ubacite u Aziju,Afriku, ojađenu južnu Evropu i drugde, i tako sprečite egzoduse,masovna umiranja od gladi i bede! Tek posle toga možete da pljujete po Rusima ili Kinezima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here