hockeyserbia.com
Hokejaši Srbije

Hokejaška reprezentacija Srbije do 18 godina pobedila je Belgiju 12:2 (5:0, 5:2, 2:0) i tako osvojila prvo mesto na Svetskom prvenstvu II divizije B grupa i time obezbedili plasman u viši rang.

 

Mnogo uzbuđenja viđeno je na ledu Pionira poslednjeg dana šampionata. Reprezentacija Holandije je pred poslednje kolo bila u najboljoj poziciji, kao prvoplasirana selekcija bez poraza. Ipak, Kina ih je iznenadila i pobedila sa 3:2, pa je na taj način pokvarila slavlje, ali i omogućila našim hokejašima da eventualnim trijumfom protiv Belgije dođu do zlata.

Ukazanu šansu izabranici selektora Nemanje Jankovića su iskoristili na pravi način. U meč su ušli motivisani i napunili mrežu Belgije, pošto su plesali po ledenoj ploči i zasluženo došli do željenog cilja.

U strelce su se upisali Mateja Popović (3), Antonije Bogdanović i Marko Dragović (2), Kristijan Savović, Aleksa Gvozdenović, Strahinja Vdović, Mihajlo Manojlović i Andrija Racić. Golove za Belgiju postigli su Lukas Boni i Jonas Steno.

Na ovaj način upotpunjena je fantastična reprezentativna sezona jer je plasman u viši rang obezbedila i naša selekcija do 20 godina. Novi hokejaški spektakl u Beogradu sledi sledeće nedelje, kad će Pionir biti domaćin i seniorskog Svetskog prvenstva II divizije A grupa koje počinje 9. aprila.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime