Hokejašima Srbije bronza u Talinu!

0

 

Naš nacionalni tim savladao je u poslednjem kolu selekciju Kine rezultatom 4:0.

Ipak, i pored dominantne igre tokom gotovo celog turnira i četiri trijumfa, samo jedan poraz na kraju je koštao naš tim boljeg rezultata od trećeg mesta, budući da je na zatvaranju šampionata Estonija slavila protiv Španije rezultatom 6:1 i plasirala se u viši rang.

 

U meču u kojem je našoj selekciji bila neophodna pobeda Španije, produžetak ili trijumf Estonije od šest golova kako bi osvojila srebro, Estonci su slavili pobedu kojom ’orlići’ na kraju završavaju takmičenje kao trećeplasirani. U krugu koji je formiran između Estonije, Španije i naše selekcije, domaći tim ima najbolju gol-razliku u međusobnim susretima, dok srpski hokejaši i ekipa Španije imaju identičan odnos datih i primljenih golova (5:7). Međutim, zbog pobede u direktnom duelu sa ’orlićima’, selekcija Španije kući ipak odnela srebro, dok je Srbija treća.

 

Hokejaši Srbije takmičenje su završili kao vodeći u gotovo svim statističkim kategorijama – imali su najviše postignutih (31) i najmanje primljenih (9) golova na pet mečeva turnira. Takođe, imali su najbolji procenat iskorišćenosti igrača više, nisu primili nijedan pogodak sa igračem manje, bili su najdisciplinovanija ekipa.

Protiv Kine, naš tim je zabeležio drugi ’šat-aut’ na turniru. Posle Juga Mitića u duelu sa Islandom, svoj gol sačuvao je i Petar Stepanović, pa su naši golmani jedini koji su u Estoniji ostali nesavladani tokom nekog od mečeva. Dva gola za selekciju Srbije u meču sa Kinom postigao je Ivan Glavonjić, dok su se po jednom u strelce upisali Siniša Pajić i Mirko Đumić.

 

Najbolji hokejaš reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu, prema izboru stručnog štaba našeg tima, bio je kapiten Uroš Bjelogrlić koji je na pet mečeva šampionata zabeležio ukupno 12 poena – dva gola i deset asistencija.

Prema odluci Direktorata turnira, našoj selekciji pripalo je i pojedinačno priznanje za najboljeg odbrambenog igrača turnira koje je otišlo u ruke Pavla Podunavca.

Najbolji golman turnira je Španac Ignasio Garsija, dok je najbolji napadač Estonac Nikita Kozorev. Svetskim prvenstvom u Talinu završena je jedna od najuspešnijih sezona u srpskom reprezentativnom hokeju. Posle reprezentacije uzrasta do 20 godina koja je u januaru odvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji, te trećem mestu naših seniora u Beogradu i selekcija do 18 godina okitila se bronzanim odličjem na Svetskom prvenstvu. Hokejaši Srbije poslednji put su osvojili medalje u sve tri starosne kategorije 2008. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here