EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Fudbalske reprezentacije Holandije i Ekvadora podelile su bodove u meču drugog kola A grupe Svetskog prvenstva u Kataru.

Meč na Kalifa internešnel stadionu u Al Rajanu završen je rezultatom 1:1.

Fudbaler PSV Ajndhovena Kodi Gakpo doveo je Holanđane u vođstvo već u šestom minutu (najbrži gol do sada na SP u Kataru) nakon snažnog i preciznog udarca malo izvan šesnaesterca. Asistencija je upisana Deviju Klasenu.

Od tog trenutka Ekvadorci su bili mnogo opasniji. Čak pet puta su šutirali ka golu Holanđana u odnosu na samo jedan udarac rivala u prvom poluvremenu, ali nisu uspeli da to i materijalizuju u tom periodu igre. Tačnije, postigli su gol u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, preko Pervisa Estupinana, ali je pogodak poništen jer je procenjeno da je jedan njegov saigrač u ofsajd poziciji uticao da golman Nopert ne može da interveniše.

Nastavili su Južnoamerikanci sa napadimu i u drugom poluvremernu. To im se isplatilo u 49. minutu. Ponovo je šutirao Estupinan, holandski golman je kratko odbio loptu, a strelac je kao i u prvoj utakmici sa Katarom bio prva zvezda tima Ener Valensija – 1:1.

Zanimljivo je da je Ener Valensija strelac poslednjih šest golova koje je Ekvador postigao na svetskim prvenstvima čime se izjednačio sa rekorderom Rusom Olegom Salenkom (SP 1994).

Valensija je trenuto najbolji strelac Mundijala sa tri pogotka.

Mogli su Ekvadorci do potpunog preokreta u 58. minutu. Odbojena lopta došla je do Gonzala Plata, šutirao je odlično, ali nije imao dovoljno sreće, lopta je pogodila prečku.

Ekvadorci su generalno ostavili bolji utisak, ali se rezultat više nije menjao. U finišu meča njihov glavni igrač Ener Valensija doživeo je povredu zbog koje je morao da bude iznet na nosilima.

Ranije tokom dana u istoj grupi selekcija Senegala pobedila je domaćina takmičenja Katar rezultatom 3:1.

Nakon drugog kola u ovoj grupi u vođstvu su Holandija i Ekvador sa po četiri boda, Senegal ima tri, dok je Katar poslednji bez bodova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here