Tanjug/AP

Zapadni saveznici poslaće Ukrajini granate od 152 milimetra u vrednosti od oko 350 miliona evra, saopštilo je danas holandsko Ministarstvo odbrane, nakon razgovora tokom dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO-a u Briselu.

Nalog će biti izvršen preko Međunarodnog fonda za Ukrajinu (IFU), mehanizma finansiranja koji koristi finansijske doprinose međunarodnih partnera, uključujući Holanđane, za nabavku vojne opreme za Ukrajinu, dodalo je ministarstvo.

U prethodnim isporukama municije, Ukrajina je uglavnom dobijala granate od 155 mm za haubice koje je donirao Zapad, prenosi Rojters.

Ministarstvo je dodalo da Ukrajina ima veliki broj topovo od 152 mm, a da će to oružje biti bolje iskorišćeno nakon nove isporuke.

IFU je osnovalo devet zemalja u avgustu 2022, odnosno Holandija, Australija, Danska, Britanija, Island, Litvanija, Novi Zeland, Norveška i Švedska.

3 COMMENTS

 1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  • Tooooo maki, sve potpisujem.
   Da si živeo i FNRJ u vreme Tita ili CCCP u vreme Staljina, karijeru bi napravio.
   Blago svakoj državi dok ima takve kao ti da brinu i njoj.

 2. ТО ЈЕ СИГУРНА ОПЦИЈА
  ДА СЕ ХЛАДНИ РАТ ВРАТИ
  ДА СЕ СВЕ ЗАОШТРИ
  КАКО БИ америчка војна индустрија
  Имала зараду
  Ратна машинерија
  Је то …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here