EPA/Dominik Bat
Plaža u Hrvatskoj

Nakon objave odluke svoje vlade, koja je Hrvatsku zbog koronavirusa stavila na narandžastu listu, Holanđani iz kampova na severu Istre masovno su spakovali kofere i otišli u sredu pre ponoći.

Svoje letovanje holandski turisti nastaviće u susednim zemljama kako nakon povratka u Holandiju ne bi morali u samoizolaciju, navodi Jutarnji list.

– Puno je holandskih turista otišlo sinoć, kažu mi naše članice. Naravno, počelo je masovno otkazivanje smeštaja za sledeće termine. To je udarac za istarski i hrvatski turizam u svakom pogledu jer su se Holanđani tek početkom jula počeli polako vraćati, a prvi veći dolazak bio je baš ovaj vikend – rekao je direktor Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman.

Naime, Holandija je Hrvatsku u utorak stavila na narandžastu listu. Učinili su to zbog porasta broja zaraženih u Hrvatskoj, pa je njihova vlada dala preporuku za odlazak u samoizolaciju nakon što se vrate iz Hrvatske.

Iz Hrvatskog udruženja turizma već su apelovali prema Ministarstvu spoljnih poslova i premijeru da se pokuša uspostaviti kontakt sa Holandijom kako bi se preduzele sve mere da se situacija s epidemijom stavi pod kontrolu.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here