Holifild sa 47 godina šampion WBF

0

Bivši apsolutni svetski šampion u teškoj kategoriji, nije imao prednost do osme runde, ali je onda jedan udarac presudio pobednika. U osmoj rundi je "sevnula" Holifildova levica, nakon čega se Bota našao na podu. Uspeo je Južnoafrikanac da se pridigne, ali je sudija Rasel Mora odlučio da nije u stanju da nastavi borbu i pobeda je dodelio Holifildu. Bota je do tada imao prednost kod dvojice od tri bodovne sudije na tom meču.

 

Holifild sada u karijeri ima 43 pobede, deset poraza i dva nerešena meča. On je posle meča sa Botom izjavio da želi naspram sebe želi da vidi jednog od braće Kličko, Vladimira ili Vitalija.

 

"Ne zanima me ko šta misli…da li sam mator ili nesposoban…želim da se borim sa jednim od braće iz Ukranije. I ja sam se sa 28 godina smejao kada sam trebao da uđem u ring sa Dždžom Foremanom, koji je tada imao 42. Nikad neću zaboraviti njegove reči posle meča: Nema veze, vratiću se ja. Treniraću još jače i napornije i ponovo ću biti šampion sveta. Posle toga je pobedio Majkla Murera i postao je šampion sveta", rekao je novi šampion manje cenjenije kategorije, WBF. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here