Bivši svetski šampion u boksu Ivander Holifild želeo bi još jednu borbu sa velikim rivalom Majkom Tajsonom, koji se nedavno vratio u ring u svom probnom meču.

Njih dvojica su imali dva duela. U prvom je savladao favorizovanog Tajsona, dok je tokom drugog meča “Gvozdeni Majk” suspendovan nakon ugriza za uvo, što je i danas jedan od najneverovatnijih detalja u istoriji profesionalnog boksa.

– Moji agenti su pokušali da ugovore meč ja Majkom, ali su dobili samo izgovore. Čini nam se da je želeo jedan probni meč pre nego što počne pripreme za borbu protiv mene – rekao je Ivander Holifild.

Odmah je usledila i analiza Majkovog povratka u ring, odnosno borbe protiv Roja Džonsa Džuniora. Tajson je bio bolji, ali je proglašen nerešen rezultat.

– Roj je bio dobar protivnik, ali meč protiv mene bi bio globalni događaj. Naša borba je jedino što fanovi žele da vide. Ne postoji ni jedan jedini razlog da se ta borba ne održi. Nema izgovora, taj meč mora da bude organizovan – zaključio je Holifild.

On se odmah obratio i Tajsonu, nešto direktnije.

– U subotu si rekao da si spreman za novi meč sa mnom i da ćeš se vratiti u ring. Uđi u ring i bori se, svet čeka na tebe. Ja sam spreman – dodao je Tajsonov najveći rival.

Iako u dosadašnja dva meča Holifild ima isto toliko pobeda, čini se da je on taj koji više čeka novi duel protiv jednog od najboljih boraca svih vremena. Možda je siguran i u treću pobedu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime