Homoseksualac namerno širio HIV

0

Mladić tvrdi da je žrtva 40-godišnjakinje iz Tisnog sa ostrva Murtera, koja ga je optužila da joj je provalio u kuću, zbog čega je i završio na policijskom ispitivanju.

 

Policajci su ga podvrgli poligrafu, a ta žena je ranije rekla policajcima da je K. Š. homoseksualac i da je HIV pozitivan.

 

"Tada sam shvatio da mi je moja donedavna prijateljica iz Tisnog namestila celu igru. Ona je ispričala policiji sve o mojoj seksualnoj orijentaciji i bolesti, što je, priznajem, nažalost, istina. Učinila je to i odala me javnosti iz meni neshvatljivih razloga. Samo znam da je policija tu osobu pre nekoliko dana dovela u vezu sa drogom i oružjem koje su pronašli kod nje", rekao je za "Jutarnji list" K. Š.

 

Kada su ga na policiji pitali za njegovu bolest K. Š. im je otkrio celu priču.

 

"Tačno je, zaražen sam. HIV mi je dijagnostifikovan u avgustu prošle godine. Počeo sam sa terapijom i danas se lečim. Da, istina je, što sam priznao i policiji, da sam u to vreme ostvario seksualne kontakte sa tri muškarca sa područja Šibenika bez zaštite. Istina je da im nisam rekao istinu", ispričao je K. Š.

 

On je dodao da je, od kada je otkrio da je HIV pozitivan, spavao sa 15-ak muškaraca i da je, navodno, sa svima, osim sa spomenutom trojicom, koristio kondome.

 

K. Š. kaže da se bojao da ga ne odbace ako im kaže da je bolestan i tvrdi da su ta trojica muškaraca insistirala na seksu bez zaštite jer im je tako lepše.

 

Posle priznanja policiji, K. Š. je pozvao trojicu ljubavnika. Jedan je penzioner, drugi je povezan sa svetom glume, a treći je moreplovac i sva trojica su iz Šibenika.

 

"Nemate pojma koliko mi je žao i verujem da će sa njima kada se podvrgnu terapiji biti sve u redu. Reč je o meni dragim osobama i nisam imao nikakvu ekstremnu nameru da ih zarazim. Sve se to događalo u nekim čudnim okolnostima, unutar međusobnog poverenja, i tome slično", priča mladić.

 

K. Š. je nezaposlen. Završio je samo osnovnu školu, a navodi da radi sve što mu se pruži da bi zaradio neki novac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here