Youtube/GommeBlog.it: Car & Performance
Audi RS3 Performance

Audi je predstavio novu najsnažniju verziju zbog kompaktnog hečbeka.

Audi RS3 je dugo bio jedan od najmoćnijih hot heč modela na tržištu. Sa namerom da ga učini još snažnijim, Audi je lansirao RS3 Performance izdanje koje je ograničeno na samo 300 primeraka širom sveta.

Kao i standardni RS3, Performance Edition pokreće 2.5-litarski 5-cilindarski motor sa turbopunjačem. Međutim, ovde on razvija čak 407 KS (299 kW), dok obrtni moment ostaje isti (500 Nm) i dostupan je između 2.250 o/min i 5.700 o/min.

Motor je povezan sa sedmostepenim S tronic menjačem sa dvostrukim kvačilom koji šalje snagu na sva četiri točka.

Automobil do stotke ubrzava za 3,8 s, dok maksimalna brzina iznosi 300 km/h, kada je opremljen opcijom RS Plus Dynamic Package.

RS3 Performance je postavljen na 19-inčne tamno mat sive alu felne na kojima su Pirelli P Zero Trofeo R gume.

Audi je takođe ugradio crni zadnji difuzor i prodavaće RS3 Performance Edition isključivo sa crnim oznakama i ukrasnim detaljima na karoseriji.

Na fotografijama je predstavljen u Nogaro Blue nijansi plave, a kupci će takođe moći da biraju između sledećih boja spoljašnjosti: Daytona Gray, Arrow Gray, Sebring Black, Sebring Black Crystal i Glacier White.

Neka manja unapređenja su takođe primetna u kabini koja je standardno opremljena sedištima sa presvlakama od Dinamica mikrofibera i Nappa kože.

Mercato Blue akcenti se vide posvuda, a automobil ima i posebnu značku “1 od 300” na instrument tabli, kao potvrdu o ograničenoj seriji ove verzije.

Audi RS3 Performance Edition u Nemačkoj će koštati od 87.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here