EPA-EFE
Avdulah Hoti

Premijer Avdulah Hoti održao je danas video konferenciju sa kosovskim ambasadorima, koji služe u diplomatskim misijama u raznim zemljama sveta, prenosi Gazeta Ekpress.

Prema saopštenju vlade, premijer Hoti je rekao da su ambasadori najdostojniji predstavnici koji predstavljaju Kosovo u zemljama u kojima rade i za ovo je važna maksimalna koordinacija i posvećenost u njihovom radu.

– Premijer Hoti je takođe zatražio od ambasadora da svojim radom budu snažan glas Kosova u svetu, jer je Kosovo u veoma važnoj fazi izgradnje države i opšte konsolidacije – kaže se u saopštenju.

Ističući evroatlantsku orijentaciju Kosova, Hoti je pohvalio važnu ulogu ambasadora u jačanju veza sa prijateljskim zemljama u svim aspektima.

Kako je napomenuo, Vlada Kosova blisko sarađuje sa međunarodnim partnerima i prijateljima na jačanju međunarodnog kosovskog subjektiviteta.

– Pre svega u procesu ekonomskog oporavka kao rezultat pandemije kovid-19, kao i u mnogim procesima kroz koje prolazi Kosovo – istakao je Hoti.

Govoreći o domaćim razvojnim projektima na Kosovu, premijer Hoti je rekao da vlada vredno radi na ekonomskom razvoju i stvaranju povoljne klime za strane investicije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here