Kosovo online
Avdulah Hoti

Mandatar za sastav nove Vlade Kosova Avdula Hoti izjavio je u svom ekspozeu da neće promovisati svoje političke ciljeve, već će nastojati da sačuva prijateljstva bez kojih Kosovo ne može da napeduje ka EU integracijama.

– Mi smo jedna nacija kojoj treba vlada koja će biti u službi naroda, a ne da eksperimentiše – rekao je Hoti i dodao da bi populistička vlada bila štetna za koosvsko društvo.

– Verujem da možemo da izgraditi demokratsko društvo i državu. Želimo da ojačamo saradnju između različitih delova našeg društva. Naša vlada će biti zasnovana na tim načelima – naveo je Hoti u svom obraćanju u Skupštini Kosova uoči glasanja za izbor nove Vlade.

Među prioritetima dijalog sa Srbijom

Govoreći o prioritetima svoje vlade, Hoti je izdvojio borbu protiv koronavirusa i ekonomski oporavak nakon pandemije.

– Imaćemo i druge prioritete, a to je jačanje integriteta, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, dijalog sa Srbijom uz pomoć EU i SAD – naveo je Hoti.

Govoreći detaljnije o dijalogu sa Srbijom, Hoti je poručio da je jako važno postići dogovor o normalizaciji odnosa i napomenuo da će nova vlada u tom procesu poštovati Ustav Kosova.

– Dogovor između Kosova i Srbije će se završiti uzajamnim priznavanjem, čime će se ostvariti stabilnost Kosova i obezbediti integracija u EU – rekao je Hoti i ponovio da dijalog sa Srbijom zahteva političko jedinstvo.

On je naveo da će Skupština Kosova nadgledati sve postignute sporazume sa Srbijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here