EPA//Valdrin Xhemaj
Avdulah Hoti

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić traži uvođenje obaveznog služenja vojnog roka zbog Kosova i da bi EU trebalo da bude zabrinuta zbog toga.

On je na svom Tviteru napisao da Priština zbog toga nije zabrinuta i da, kako kaže, ima svoju vojsku koja je spremna da učestvuje u mirovnim misijama zajedno sa američkom vojskom.

“Ali mi ne brinemo. Imamo svoju vojsku koja je spremna da učestvuje u mirovnim misijama zajedno sa američkom vojskom. Mi smo mirni”, napisao je Hoti.

Istovremeno, Hoti je poslao pismo ambasadorima Kvinte i ambasadoru EU u Prištini u kome se žalio na Vučića i Srpsku listu, piše Kosovo onlajn.

On je u pismu tražio njihovu reakciju nakon izjava Vučića i, kako je naveo, “pritiska i pretnji Srpske liste prema nesrpskoj manjini na Kosovu”.

Hoti je napisao da te izjave, “kao i pritisak i zastrašivanje nesrpskih manjina” imaju za cilj mešanje u parlamentarne izbore na Kosovu.

“Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo. Tražimo od vas da preduzmete sve neophodne mere protiv ovakvog opasnog pristupa i jasno im stavite do znanja da mešanje u političke procese na Kosovu ne može proći bez posledica za one koji se mešaju”, napisao je Hoti.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here