EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Avdulah Hoti

Premijer Kosova Avdulah Hoti demantovao je medijske navode da će podneti ostavku, napomenuvši da je njegov stav jasan po pitanju novog predsednika, a to je ili zajednički dogovor oko kandidata ili izlazak na izbore.

– Informacije koje kruže po medijima o mojoj ostavci su neistinite. Svojim radom sam dokazao spremnost i posvećenost rešavanju svih pitanja, uklanjajući blokadu i sa kompleksnih procesa, kao što je bila odluka o nastavljanju dijaloga sa principima i postizanje sporazuma u Vašingtonu, sastavljanje hitnog paketa o ekonomskom oporavku, kao i uspostavljanje konkretnih mera za upravljanje pandemijom – napisao je Hoti na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kada je reč o ostvaci Hašima Tačija i izboru novog predsednika, Hoti je ponovio svoj stav o jedine dve opcije koje su moguće.

– Jasno sam stavio do znanja da parlamentarne partije imaju dve opcije, da pronađu rešenje za pitanje predsednika ili da se dogovore oko datuma za održavanje izbora. Ali, nikako ni u jednom kontekstu nisam spomenuo moju ostavku kao opciju – napisao je Hoti.

2 COMMENTS

  1. Ima i 3. Opcija …
    Da se Srbijamalo ugleda na hrvatsku ili azerbejdzan pa da rijesi pitanje pobunjene manjine za sva vremena .
    Em je efikasno em je SASVIM LEGALNO po svim svetskim pravilima i dogovorima

  2. Em efikasno em legalno da to i ja isto kažem i Turci moraju da povrate ,Balkan ceo držali 546 godina i red bi bilo više dase vrate u svoje nema cile mile nek svako uze svoje pa ostali nekse opredele ko gde želi da živi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here