EPA//Valdrin Xhemaj
Avdulah Hoti

Nekadašnji premijer Kosova Avdulah Hoti kritikovao je što Kosovo uvozi ugalj i to tri puta skuplji iz Srbije i drugih zemalja, a s druge strane, kako kaže, “spava na uglju”.

Hoti je na Fejsbuku ukazao da preduzeća kupuju ugalj od kompanije “Kosovo ugalj” koja je, prema njegovim rečima, kupila ugalj od KEK i istakao da ugovor tog preduzeća sa KEK nije aktivan.

“Preduzeća na Kosovu koriste ugalj za grejanje radnih prostora ili za proizvodnju tehnologije. Obično ta preduzeća kupuju ugalj od preduzeća ‘Kosovo ugalj’, koje funkcioniše kao akcionar. Ta kompanija je kupila ugalj od KEK, obrađivala i prodavala preduzećima ili izvozila. Ugovor tog preduzeća sa KEK nije aktivan”, napisao je Hoti.

Dodaje da su radnici kompanije “Kosovo ugalj” bez primanja i da su danas privatna preduzeća primorana da uvoze ugalj.

Hoti ukazuje da su prošle godine uvezli uglja za šest miliona evra.

“Ugalj se uvozi i iz Srbije, po ceni od 200 evra po toni, u odnosu na 60 evra po toni iz ‘Kosovo uglja’. Za kada štedimo ugalj? Kakva je to strategija? Zašto bi preduzeća trebalo da kupuju ugalj tri puta skuplji iz Srbije i drugih zemalja? Zašto ne izvoziti ugalj kad sada postoji potražnja od nekih zemalja zbog energetske krize?”, upitao je bivši premijer.

2 COMMENTS

  1. Hoti to sto vi spavate na uglju zato je i Amerika okupirala Kosovo i poklonila vama nezavisnost jel ste toliko Glupi da mogu da vas eksplatisu i koriste Srpska bogastva.

  2. “Hoti: Spavamo na uglju, a uvozimo ga iz Srbije..”
    – Ne spavate vi na uglju nego Amerikanci. Ispod Bondstila su velika nalazišta.
    – A Srbija ugalj uvozi iz BiH…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here