EPA-EFE
Avdulah Hoti

Premijer Kosova Avdulah Hoti najavio je da će sporazum o ekonomskoj normalizaciji potpisan u Beloj kući 4. septembra nastaviti da se primenjuje, prenosi Reporteri.

Predsednik kosovske vlade tvrdi da ima redovnu komunikaciju sa još uvek aktuelnom američkom administracijom i Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine.

– Imamo redovnu komunikaciju, a imali smo je i u prošlosti, kako sa republikanskim, tako i sa demokratskim blokom. Potvrđeno je da će se i pored promene administracije sporazum potpisan u Vašingtonu 4. septembra primenjivati, na tome radimo svaki dan. Prošle nedelje smo imali sastanak sa Američkom razvojnom agencijom DFC, kako bismo identifikovali pitanja i oblasti u kojima treba da unapredimo saradnju – rekao je Hoti.

Dodaje je da je Kosovo izgubilo ritam, ali da naporno radi na viznoj liberalizaciji i slobodi kretanja.

– Što se tiče liberalizacije, znate da je izgubljen zamah. Sada radimo na tome da ubedimo države članice pojedinačno.  U prethodnoj vladi smo radili sa Nemačkom, sada u ovoj vladi radimo sa Francuskom i Holandijom. Ministarka spoljnih poslova boravila je u Holandiji i sastala se sa ministrom spoljnih poslova. Što se tiče nas, mi smo ispunili sve uslove – rekao je Hoti.

2 COMMENTS

  1. MOLICETE VI SIGURNO ZA VASU PROPAST SA VASIM AMERIMA ALI BICE VAM KASNO I VRATICETE SE ODAKLE STE I DOSLI A ZNA PREKO PROKLETIJE MANJINA STE U SRPSKOJ ZEMLJI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here