Pixabay.com

Pušenje cigareta oštećuje krvne sudove pa bi bilo najbolje da se okanite te navike. Usvajanje zdravih životnih navika, promena lekova ili svest o tome šta treba da izbegavate ili svedete na minimum, često to može da spreči smanjenje penisa i smanji seksualne probleme.

Prema studiji objavljenoj u “Journal of Urology”, prosečna veličina penisa iznosi oko 8,8 centimetara, koja se tokom erekcije poveća na 12,8 centimetara. Prema podacima sa internet strane koja se bavi različitim analizama i istraživanjima, sa najvećim muškim polnim organom mogu da se pohvale Holanđani sa prosekom od 15,87 centimetara, slede ih Francuzi sa 15,74 centimetara dok najmanji imaju Rumuni, čija prosečna dužina iznosi 12,73 centimetra.

Hrvatska, kao i Srbija, je u ovome zauzela neku zlatnu sredinu sa 14, 8 centimetara prosečne dužine penisa.

Faktori za koje se kaže da uzrokuju smanjenje penisa uključuju: starenje, pušenje, dobijanje na težini, operacija prostate, lekovi, a brojni urolozi isticali su i da se polni organ smanjuje nakon što ste imali koronu.

– Sve ovo može da utiče na protok krvi do penisa. Ako ste imali koronu, imate pet puta veći rizik za pojavu erektilne disfunkcije – kaže urološkinja Rena Malik.

Slanina je omiljena mnogima, a zauzima prvo mesto na listi namirnica koje utiču na smanjenje. Za ove namirnice se smatra da smanjuju broj spermatozoida, nivoe testosterona i da su povezane sa erektilnim poteškoćama: Slanina, soja, šećer, alkohol.

Hrana koja pomaže u poboljšanju zdravlja penisa: Lubenica, spanać, kafa, tamna čokolada, losos, narandže, borovnice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here